top of page
DSC_0071_bewerkt_edited_edited.jpg
20210818_162811.jpg

MARION SCHAAP

Mijn kijk op kunst als iets dat voortkomt uit de ziel en het idee dat "ik geen idee heb, maar het idee vindt mij" illustreert prachtig de diepte en de mysterie van het creatieve proces. Kunst die rechtstreeks uit de ziel voortkomt, is vaak de meest authentieke en krachtige vorm van expressie.

  • Facebook - ART2.0
  • Instagram - ART2.0
  • LinkedIn - M SCHAAP

Wie ben ik 

Ik ben Marion Schaap, geboren en getogen in het prachtige dorp Bunschoten. Als jong meisje deed ik al niets liever dan tekenen en beeldhouwen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, waarvan 7 jaar aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten te Nunspeet. Daarna heb ik een 3 jarige opleiding bij het ITIP (instituut toegepaste integrale psychologie) afgerond. Enkele jaren heb ik de opleiding Glass Art aan “het Instituut voor Kunst en Ambacht” IKA te Mechelen (België) gevolgd. De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd bij bekende glaskunstenaars in binnen en buitenland.

Ik geniet er van om het creatieve pad te bewandelen. De meerwaarde van mijn coachende opleiding en creativiteit zit hem erin dat er echt grenzen verlegd kunnen worden.

Creativiteit gaat bij mij gepaard met spelen. Steeds meer durf ik vaste patronen en vormen los te laten. Glas is een zeer inspirerend materiaal, zowel de kleuren als de transparantie dagen mij uit. Het licht heeft altijd invloed en maakt dat het kunstwerk nooit hetzelfde is.

 

Helemaal super vind ik het wanneer ik mijn glas kan combineren met mijn andere grote liefde: Albast. Ook albast heeft een grote mate van transparantie.

Mijn inspiratie komt uit het leven zelf, waar ben ik mee bezig en wat is er actueel in mijn leven en in de levens van de mensen om mij heen. Daarbij schuw ik een beetje zelfreflectie niet.

bottom of page